Org nr. 932 809 664

Visumregler for nordmenn i Thailand: Hva du trenger å vite

Som norskboende i Thailand er det viktig å være klar over de vanlige reglene for visum for å unngå problemer og mulige bøter. Her er en oversikt over de vanlige visumreglene i Thailand:

  1. Visumfrihet: Hvis du er norsk statsborger, kan du besøke Thailand i opptil 30 dager uten å søke om et visum på forhånd. Dette gjelder for turisme og enkelte andre formål. Hvis du skal være i Thailand i mer enn 30 dager, må du søke om et visum på forhånd.
  2. Turistvisum: Hvis du skal oppholde deg i Thailand i mer enn 30 dager, kan du søke om et turistvisum. Dette visumet gir deg mulighet til å oppholde deg i Thailand i opptil 60 dager, og du kan også søke om en forlengelse på opptil 30 dager mens du er i landet.
  3. Arbeidsvisum: Hvis du skal arbeide i Thailand, må du søke om et arbeidsvisum på forhånd. Du må ha en arbeidsgiver i Thailand som er villig til å ansette deg, og du må oppfylle visse kriterier, for eksempel å ha en relevant utdannelse og erfaring. Arbeidsvisumet gir deg tillatelse til å arbeide i Thailand i opptil et år, og det kan fornyes.
  4. Studentvisum: Hvis du skal studere i Thailand, må du søke om et studentvisum på forhånd. Du må ha blitt akseptert ved en godkjent utdanningsinstitusjon i Thailand, og du må oppfylle visse kriterier. Studentvisumet gir deg tillatelse til å studere i Thailand i opptil et år, og det kan fornyes.
  5. Retirement-visum: Hvis du er over 50 år og ønsker å bo i Thailand som pensjonist, kan du søke om et retirement-visum. Du må ha en fast inntekt eller en betydelig sum i banken for å kunne få dette visumet. Det gir deg tillatelse til å bo i Thailand i opptil et år, og det kan fornyes.

Det er viktig å merke seg at visumreglene kan endres, og det kan være lurt å dobbeltsjekke informasjonen før du reiser til Thailand. Det er også viktig å følge reglene for opphold og visum, da brudd på disse kan føre til bøter, deportasjon og problemer med fremtidige reiser til Thailand.

Vi vil følge opp denne informasjonssiden ytterligere i tiden fremover. Følg med!

Her er noen nyttige lenker hvor du kan få mer informasjon: