Org nr. 932 809 664

SABAIDEE NORWAY – REFERAT I FRA MEDLEMSMØTE TORSDAG DEN 15 JUNI

For å kunne lese dette innholdet du være “registrert betalende medlem” i foreningen Sabaidee-Norway.

Når du er blitt medlem så får du et brukernavn av oss. Klikk på menyvalget “logg inn” i menyen over.

I utgangspunktet så må du selv opprette et passord (hvis du ikke har et i fra før). Det gjør du ved å klikke på “Glemt passordet ditt?” i innloggingsboksen.

Torsdag 15 juni 2023. Da ble det avholdt et nytt medlemsmøte på Noy’s Restaurant i Soi 4 på Jomtien. 12 medlemmer møtte opp denne gang.

En av de første tingene som ble tatt opp var at vi har fått en henvendelse om å bli med på et møte med en representant fra UDI om en orientering rundt familiespørsmål. Denne vil bli avholdt første uken i juli. Vi kommer nærmere tilbake til flere detaljer rundt dette.

Det ble satt opp 6 statutter til styret i foreningen. Disse kommer vi tilbake til senere når styremøtet skal avholdes i oktober. Alle som vil ha informasjon må møte opp i på styremøtet.

Advokaten jobber med å registrere foreningen i Thailand, og vi holder oss oppdatert om denne prosessen. Vi vil komme med informasjon når det skjer noe mer her.

Vedrørende spørsmål om konsulatet i Jomtien, så er ingenting avklart. Hvis det ikke er behov for det, så går vel veien om at det kan bli nedlagt, det oppfordres derfor at det bli mer aktivt brukt.

Som endel vet nå fikk vi for en liten stund siden henvendelse fra en bekymret familie i Norge om at en av deres familiemedlemmer hadde blitt alvorlig syk i Cambodia. Vi har hatt kontakt med denne familien. Vi bestemte oss for å kontakte Terje Erlid, som er kjent for å hjelpe syke nordmenn tilbake til hjemlandet. Erlid sa at han kunne ta kontakt med familien, men noen timer senere så fikk vi en melding om at nordmannen omsider hadde fått hjelp og tilgang til de medisiner han trengte for å komme seg til hektene igjen. Men hans tilstand er fremdeles ikke god nok til å fly ham hjem til Norge.

Endring av brosjyren ble diskutert, og det var et ønske fra de fleste av medlemmene tilstede at de ville forandre på brosjyren. Et av temaene var spørmål rundt utvandringsregnskapet. Vi tok imot oppfordringen men opplyste om at antall oppmøtte ikke var nok til å ta en avgjørelse på dette der og da. Det vil bli tatt opp i løpet av de neste 14 dagene. Det vil også bli sendt ut en forespørsel til alle betalende medlemmer om den skal forandres eller fortsette i sin nåværende form.

Det er ønskelig å få en kontaktperson i hvert distrikt og som kjent så var dette en av de tingene vi prioriterte på turen vi nylig holdt i Isan-området. Som kjent i fra reisereferatet så har vi allerede opprettet kontakt med en person i Udon Thani som vi har forventninger til. Denne personen har et kontor hvor folk i distriktet kan reise til og få hjelp, blant annet med hjelp til pc, sende inn epost, skanne og kopiere dokumenter og mye mer. Vi ønsker etterhvert å få en fast kontaktperson i hvert distrikt noe a la det vi fikk i Udon Thani. I Surin og Buriram fikk vi kontakt med et par personer som sa seg villige til å påta seg et lignende verv. Det er klart at vi igjennom månedene vi har holdt på har både følt på kroppen og sett med egne øyne at vi trenger flere til å dra lasset, ikke bare på grunn av spørsmålet om avlasting men også for å få foreningen i en retning der flere personer deltar for å bygge opp en demokratisk organisasjon med hovedformål å hjelpe nordmenn i Thailand.

Referent: Rolf