Org nr. 932 809 664

SABAIDEE NORWAY – REFERAT I FRA VÅRT SOSIALE TREFF TORSDAG DEN 8 FEBRUAR

For å kunne lese dette innholdet du være “registrert betalende medlem” i foreningen Sabaidee-Norway.

Når du er blitt medlem så får du et brukernavn av oss. Klikk på menyvalget “logg inn” i menyen over.

I utgangspunktet så må du selv opprette et passord (hvis du ikke har et i fra før). Det gjør du ved å klikke på “Glemt passordet ditt?” i innloggingsboksen.

Referent: Atle Mellingsæter

På denne strålende torsdagen samlet en energisk gruppe på 22 medlemmer seg for vårt ukentlige sosiale treff.
Innledning av Treffet:
John innledet treffet uten en fastsatt dagsorden, men valgte å fortsette diskusjonen om skatteforhold, et emne han har adressert ved to tidligere anledninger.
Skattemeldingen i Norge:
John diskuterte forskjellene mellom valutakursen til Norges Bank og den kursen man selv benytter, og hvordan dette påvirker skattemeldingen i Norge. Han påpekte at medlemmer som trenger assistanse med sin skattemelding, kan henvende seg til ham. Tilbudet gjelder på “førstemann til mølla”-basis, avhengig av hans kapasitet. Han minnet også om de to viktige dokumentene som må legges ved den norske skattemeldingen for å muliggjøre eventuell tilbakebetaling: R.O.21, som bekrefter betalt skatt i Thailand, og R.O.22, som bekrefter bostedsadresse i Thailand og kvalifisering for skatteavtalen basert på et opphold på minst 180 dager.
Felles Utflukt og Uførefradrag:
John oppfordret de som ønsker å delta på den planlagte turen til Chonburi om å melde seg på snarest, ettersom avreisen nærmer seg. For påmelding ring John på telefon: 095 269 9644 eller epost:john@sabaidee-norway.com. Han gjentok informasjon om muligheten for uførefradrag for de under 65 år med synlig skade, og forklarte at de over 65 år automatisk kvalifiserer for et fradrag på 190.000 i thailandsk skatt, uten mulighet for å kombinere dette med uførefradraget. Merk forøvrig at selv om man har synlig skade så kreves det alikevel dokumentasjon, men det gjør prosessen mye enklere.
Inntektsbekreftelse og Emergency Kort:
Videre nevnte han at foreningen kan assistere med inntektsbekreftelse for visumforlengelse, som må ordnes gjennom den norske ambassaden i Bangkok, dette som et tilbud for de av våre medlemmer som føler behov for dette.
John informerte også om bestilling av Emergency kortet, hvor fristen for bestilling er kommende søndag før produksjonen starter tidlig i neste uke.
Skattebetalingsfrister og 90 Dagers Rapportering:
Det ble påminnet om fristene for skattebetaling: 31. mars i Thailand og 30. april i Norge. Dessuten ble det informert om 90-dagers rapporteringen i Thailand, med vårt medlem Rolf Gjertsen som vil sørge for kopier av TM47-skjemaet tilgjengelig ved neste treff.
Avslutning av Møtet:
John rundet av møtet, og som vanlig ble samtalene rundt bordene livlige og engasjerende.
 
For alle som bor i eller besøker Pattaya-området på torsdager, oppfordrer vi dere til å komme og bli bedre kjent med oss. For mer informasjon, kan dere kontakte oss på vår nettside: https://sabaidee-norway.com/ eller via e-post: post@sabaidee-norway.com, samt på vår Facebook-side: https://web.facebook.com/profile.php?id=100091327248179.
 
Vårt Org nr: 932 809 664
 
Vi ser frem til å møte dere på følgende sted og tid:
Sted: Noy’s Restaurant (inntil videre), Soi 4 på Jomtien i Pattaya
Tid: Torsdager kl. 11.00