Org nr. 932 809 664

SABAIDEE NORWAY – REFERAT I FRA VÅRT SOSIALE TREFF TORSDAG DEN 30 NOVEMBER

For å kunne lese dette innholdet du være “registrert betalende medlem” i foreningen Sabaidee-Norway.

Når du er blitt medlem så får du et brukernavn av oss. Klikk på menyvalget “logg inn” i menyen over.

I utgangspunktet så må du selv opprette et passord (hvis du ikke har et i fra før). Det gjør du ved å klikke på “Glemt passordet ditt?” i innloggingsboksen.

Referent: Atle Mellemsæter

Det var til sammen 16 deltakere til stede på treffet denne gang.

Åpning av treffet:

Kjell Leidulf åpnet treffet og ønsket de nye fremmøtte velkommen. Han redegjorde litt om foreningen og oppstarten.

Konsulatet i Jomtien:

Som kjent så risikerer vi at konsulatet på Jomtien legges ned. Vi har allerede sendt ut henvendelse i form av brev til en rekke instanser hvor vi ber om en redegjørelse og om det finnes noen løsninger i sikte. Alle betalende medlemmer har tilgang til dette brevet ved innlogging. Sabaidee-Norway vil i forbindelse med en evt. nedleggelse kunne være behjelpelig på sikt med papirer som skal sendes i forbindelse med inntektsbevis og annet som man må ha for hånd i møte med immigrasjonen.

Medlemssak angående utfordringer og manglende rettigheter:

Det ble også på nytt redegjort rundt dette med saken til et av våre medlemmer, som vi tidligere har omtalt (se: https://tinyurl.com/sabaidee-ref-july21), og hans problemer. Det dreier seg om manglende rettigheter vi som bor utenfor EU opplever og hvor fastlåst situasjonen til noen faktisk kan bli. Personen er fysisk handikappet og er avhengig av rullestol. Han har kjempet mot alvorlige helseproblemer som strekker seg flere år tilbake, men de store problemene oppstod i 2019 og fra da av så har det eskalert til en uholdbar situasjon når vi skriver november/desember 2023. Flashback til 2019: I samarbeid med kommuneoverlegen ble det forsøkt å søke om økonomisk støtte fra kommunen for å kunne oppholde seg i et varmere klima, en tilnærming som tidligere hadde vist seg å være helsefremmende og samtidig kostnadseffektiv for kommunen. Dessverre har en fornyelse av denne søknaden nylig blitt avslått, og det har i tillegg oppstått en utfordring knyttet til stansingen av omsorgslønnen til partneren. Dette har tvunget dem til å bli i utlandet, noe som igjen har ført til betydelige økonomiske bekymringer. Helseproblemer (både fysisk og psykisk), økonomisk gjeld og problemer med offentlige myndigheter har forverret situasjonen, og han står nå overfor nye utfordringer med NAV, Skatteetaten og andre instanser. Situasjonen til denne personen og hans partner er nå helt fastlåst og håpløs og han sitter bom fast på Fillipinene uten å komme noen vei. Han trenger all den hjelp og støtte han kan få.

Det håpes at denne saken vil øke forståelsen for utfordringene utlandsbosatte nordmenn står overfor, og at det vil føre til nødvendige forbedringer i systemer som påvirker deres liv. Det er avgjørende at banker og offentlige institusjoner tar ansvar for å gjøre sine prosesser mer tilgjengelige og problemfrie for alle sine kunder, uavhengig av deres geografiske plassering. Vi i Sabaidee Norway ser frem til å følge med på utviklingen og håper å medvirke til en bedre fremtid for de berørte.

Nye medlemmer:

I dag fikk vi 3 nye medlemmer og vi ønsker dem hjertelig velkommen til vår forening. Nye medlemmer som betaler nå og i desember betaler også for hele 2024. Ellers så har vi omtalt dette nylig i et annet treffreferat.

Forsikring:

Det er noen som etterlyste litt mer info rundt forsikring. Kanskje vi kunne hatt et nytt besøk av Inga Dohlon som besøkte oss tidligere i år? Men vi henviser også til den videoen vi laget med henne tidligere og som du kan få tilgang til på våre medlemssider. Styret jobber med å få Inga til å komme til et nytt møte.
Noen savnet en egen Bocce-klubb i foreningen, slik at vi kan slå Hua Hin 😉 Til opplysning så er Bocce et boulespill, og er beslektet med boccia og petanque. Disse spillene stammer fra kulespill som ble spilt i det gamle Roma.

Treffet ble avsluttet kl 11.40

For alle som bor i eller besøker Pattaya-området på torsdager, oppfordrer vi dere til å komme og bli bedre kjent med oss. For mer informasjon, kan dere kontakte oss på vår nettside: https://sabaidee-norway.com/ eller via e-post: post@sabaidee-norway.com, samt på vår Facebook-side: https://web.facebook.com/profile.php?id=100091327248179.

Vi ser frem til å møte dere på følgende sted og tid:

Sted: Noy’s Restaurant, Soi 4 på Jomtien i Pattaya
Tid: Torsdager kl. 11.00

Ha en fin dag videre.