Org nr. 932 809 664

SABAIDEE NORWAY – REFERAT I FRA VÅRT SOSIALE TREFF TORSDAG DEN 18 JANUAR

For å kunne lese dette innholdet du være “registrert betalende medlem” i foreningen Sabaidee-Norway.

Når du er blitt medlem så får du et brukernavn av oss. Klikk på menyvalget “logg inn” i menyen over.

I utgangspunktet så må du selv opprette et passord (hvis du ikke har et i fra før). Det gjør du ved å klikke på “Glemt passordet ditt?” i innloggingsboksen.

Treffreferent: Atle Mellingsæter
 
Dagens emne: Nøkkelspørsmål innen Skatt Thailand/Norge v/John Thoresen
 
Selv i ferietidens travle dager og under Pattayas solfylte strender fant hele 21 dedikerte medlemmer veien til vårt ukentlige treff denne torsdagen.
Enda en av våre medlemmer valgte å fornye sitt medlemskap, og vi setter stor pris på medlemmenes ønske om å fortsette reisen sammen med oss. Deres støtte gir oss styrke til å vokse og bli enda bedre.
 
Dette treffet ble viet et viktig tema: skatteforpliktelser i henhold til avtalen mellom Thailand og Norge. John Thoresen, vår kasserer og skattekyndige person, ledet møtet og ga en omfattende gjennomgang av skattebetaling i Thailand. For de som ikke kunne delta, eller for de som vil gjennomgå informasjonen på nytt, finner dere dokumenter knyttet til skattesaken på vår hjemmeside under “Skatt” – seksjonen: www.sabaidee-norway.com/skatt (kun tilgjengelig for våre medlemmer).
 
I tillegg til skattebetaling, satte John søkelys på de mest betydningsfulle fradragene som nordmenn kan benytte seg av i Thailand. Dere kan finne en oversikt over disse fradragene i vedlegget (se under) “De viktigste fradragene i Thailand.”
 
Link: De viktigste fradragene i Thailand: http://tinyurl.com/fradragene-i-thailand (forenklet utgave)
 
John delte også en verdifull ressurs som ble diskutert under møtet, en omfattende guide for personlig inntektsskatt for utlendinger i Thailand. Denne guiden gir ytterligere innsikt i skatteprosessen og er tilgjengelig her: Personal Income Tax Guide for Foreigners in Thailand, se link: https://aseannow.com/…/1316818-personal-income-tax…/
 
John tok også opp muligheten for å organisere felles transport fra Jomtien til skattekontoret i Chonburi i midten av februar. Hvis det vises interesse for dette er han villig til å fungere som reiseleder for de som ønsker å delta. For ytterligere informasjon eller for å uttrykke interesse, kan dere kontakte John på det kommende treffet eller via Facebook Messenger.
 
Foreningen Sabaidee Norway har som mål å utvikle skatteseksjonen på nettsiden vår med mer informasjon og veiledninger for å gjøre skatteforståelse enklere for medlemmene. Mens skatteplanlegging kan virke komplisert, er det ofte en håndterbar oppgave, spesielt når man har god kontroll og innsikt. For de med enkle skatteforhold er det faktisk overkommelig å håndtere selv, uten behov for kostbare advokattjenester. Veiledning i starten og kontinuerlig oppfølging vil gjøre skattehåndteringen enklere og mer forståelig.
 
Vennligst sjekk ut vedleggene knyttet til skatt som er inkludert i dette referatet. Mange takk til John Thoresen for hans bidrag til å sette søkelys på skattespørsmålene som mange av dere har, samt at foreningen er glade for å ha ham med på laget som en ressursperson.
 
Møtet ble avsluttet uten ytterligere spørsmål eller kommentarer.
 
For de som bor i eller besøker Pattaya-området på torsdager, ønsker vi at dere tar turen innom for å bli bedre kjent med oss. For mer informasjon kan du enkelt kontakte oss via vår nettside: https://sabaidee-norway.com/ eller via e-post: post@sabaidee-norway.com, og selvfølgelig kan du også besøke vår Facebook-side: https://web.facebook.com/profile.php?id=100091327248179.
 
Vi ser frem til å møte deg her:
Sted: Noy’s Restaurant, Soi 4 på Jomtien i Pattaya
Tid: Torsdager klokken 11.00