Org nr. 932 809 664

SABAIDEE NORWAY – REFERAT I FRA VÅRT SOSIALE TREFF TORSDAG DEN 14 DESEMBER

For å kunne lese dette innholdet du være “registrert betalende medlem” i foreningen Sabaidee-Norway.

Når du er blitt medlem så får du et brukernavn av oss. Klikk på menyvalget “logg inn” i menyen over.

I utgangspunktet så må du selv opprette et passord (hvis du ikke har et i fra før). Det gjør du ved å klikke på “Glemt passordet ditt?” i innloggingsboksen.

Referent: Atle Mellingsæter
Åpning:
Det møtte opp hele 18 personer på treffet denne torsdagen i desember. Vi fikk også gleden av å ønske et nytt medlem hjertelig velkommen i foreningen. Vi kan fastslå at det er gledelig at de faste fortsetter å komme på møtene, men veldig hyggelig at også noen nye finner veien innom våre sosiale treff.
 
Vår kasserer John Thoresen åpnet møtet denne gangen og Sigurd og Dag var med via Zoom. Sigurd meddelte at websiden har fått en gjennomgang for å identifisere noen problemer som noen bemerket, og dette er nå ordnet. Vi er takknemlige for at noen av dere sier i fra slik at vi kjapt kan løse dem.
Websiden:
Når vi er inne på websiden så kan vi nevne at noen synes at passordet for innlogging har litt for mange tegn, men til det hadde webmaster noen ord: passordet bør være litt vanskelig for utenforstående å hacke, men ikke værre enn at vi selv husker det. Hvis vi skal ned i 4-6 tegn som det ble foreslått så vil systemet si ifra om passordet er for svakt. Men det behøves egentlig bare noen få enkle grep til så er vi innafor. La oss si at du har et passord du liker, for eksempel “Figaro”, navnet på kjæledyret ditt. Dette er på 6 tegn og vil av systemet betegnes som et meget svakt passord, da er løsningen å bruke noen tegn ekstra. La oss si at vi begynner å bruke en krøllalfa foran og bak passordet, samt at vi legger til et tall. Da blir passordet @Figaro23@ (husk stor forbokstav). Dette er egentlig ikke så vanskelig å huske, men de fleste nettlesere har en passord-påminner innebygd. Det vil si at du lagrer passordet når du logger deg inn og neste gang du skal inn så husker systemet passordet for deg. Og selvfølgelig har man gamlemåten, nemlig å skrive det ned et sted og oppbevare det på et trygt sted. Webmaster vil utpå nyåret arrangere noen videoer og noen steg-for-steg instruksjoner som viser enkle grep man kan gjøre i datahverdagen for de som måtte ha behov for det.
 
John avsluttet treffet og etter det gikk som vanlig praten livlig rundt bordene.
 
Vi takker av for i år med torsdagstreffene og er tilbake utpå nyåret.
 
For de som bor i eller besøker Pattaya-området på torsdager, ønsker vi at dere tar turen innom for å bli bedre kjent med oss. For mer informasjon kan du enkelt kontakte oss via vår nettside: https://sabaidee-norway.com/ eller via e-post: post@sabaidee-norway.com, og selvfølgelig kan du også besøke vår Facebook-side: https://web.facebook.com/profile.php?id=100091327248179.
 
Vi ser frem til å møte deg her:
 
Sted: Noy’s Restaurant, Soi 4 på Jomtien i Pattaya
Tid: Torsdager klokken 11.00
 
Vi takker av for i år med torsdagstreffene og er tilbake utpå nyåret.