Org nr. 932 809 664

SABAIDEE NORWAY – REFERAT I FRA VÅRT SOSIALE TREFF TORSDAG DEN 1 FEBRUAR

For å kunne lese dette innholdet du være “registrert betalende medlem” i foreningen Sabaidee-Norway.

Når du er blitt medlem så får du et brukernavn av oss. Klikk på menyvalget “logg inn” i menyen over.

I utgangspunktet så må du selv opprette et passord (hvis du ikke har et i fra før). Det gjør du ved å klikke på “Glemt passordet ditt?” i innloggingsboksen.

Referent: Atle Mellingsæter

Åpning og Velkommen

Denne torsdagen samlet vi, en livlig gruppe på 14 entusiastiske medlemmer, oss for vårt ukentlige sosiale treff. Med stor glede ønsket vi også et nytt ansikt velkommen til vår voksende foreningsfamilie.

Certificate of Disability

John tok scenen og delte viktig informasjon om “Certificate of Disability”, som potensielt kan tilby et skattefradrag på opptil 190.000 THB for de som oppfyller visse betingelser i Thailand. Han understreket at individer med synlige skader ofte vil finne prosessen enklere og mer rett frem, mens de uten synlige skader kan oppleve det som en mer utfordrende prosedyre. For de under 65 år som er interessert i å utforske denne muligheten, oppfordres til å kontakte John direkte for mer detaljert informasjon og veiledning på email: john@sabaidee-norway.com så svarer han deg på det han sitter på av informasjon rundt dette.

Fellestur til skattekontoret i Chonburi

En fellestur til skattekontoret i Chonburi er organisert etter den 15. februar. Denne turen, ledet av John, er fortsatt åpen for påmelding for de som ønsker å delta. Interesserte kan nå John på e-post: john@sabaidee-norway.com, telefon: +66 – 088 685 5247 eller Facebook Messenger.

Emergency-kortet

Den planlagte produksjonen av Emergency-kortet nærmer seg for fullt. Medlemmer som ennå ikke er påmeldte og ønsker et kort, kan sende en epost til post@sabaidee-norway.com så sender vi deg en link hvor du kan melde deg på. Tiden det vil ta avhenger litt av tiden det tar inntil vi har nok bestillinger til en samkjørt produksjon.

Hjelp til forlengelse av årsopphold

Foreningen kan også tilby assistanse med hjelp av dokumentasjon til forlengelse av årsopphold i Thailand (Extension of Stay). Vi skjønner at dette kan hjelpe endel av dere da dere slipper den omstendige prosessen med å ta den strevsomme turen inn til Bangkok bare for dette ene ærendet. Dette er en enkel prosess, som kan gå via epost og foreningen bistår de som føler at de trenger hjelp til dette.

Fradragsposter i den norske skattemeldingen

I tillegg vil vi være behjelpelige med å sikre at fradragsposter er korrekt angitt for den norske skattemeldingen. Igjen så henviser vi til John Thoresen som er vår mann når det gjelder skattespørsmål.

Avslutning

Møtet konkluderte uten spesielle innspill eller ønsker fra de tilstedeværende. Det var en produktiv samling, og vi ser frem til neste ukes treff med fornyet entusiasme.

Takk til alle som deltok denne dagen, og husk, Sabaidee Norway er her for å støtte og berike oppholdet ditt i Thailand. Vi ser frem til flere gode treff og diskusjoner i ukene som kommer.

For alle som bor i eller besøker Pattaya-området på torsdager, oppfordrer vi dere til å komme og bli bedre kjent med oss. For mer informasjon, kan dere kontakte oss på vår nettside: https://sabaidee-norway.com/ eller via e-post: post@sabaidee-norway.com, samt på vår Facebook-side: https://web.facebook.com/profile.php?id=100091327248179.

Vårt Org nr: 932 809 664

Vi ser frem til å møte dere på følgende sted og tid:

Sted: Noy’s Restaurant (inntil videre), Soi 4 på Jomtien i Pattaya
Tid: Torsdager kl. 11.00

“>