Org nr. 932 809 664

REFERAT I FRA MEDLEMSMØTE I SABAIDEE-NORWAY TORSDAG DEN 27 APRIL

For å kunne lese dette innholdet du være “registrert betalende medlem” i foreningen Sabaidee-Norway.

Når du er blitt medlem så får du et brukernavn av oss. Klikk på menyvalget “logg inn” i menyen over.

I utgangspunktet så må du selv opprette et passord (hvis du ikke har et i fra før). Det gjør du ved å klikke på “Glemt passordet ditt?” i innloggingsboksen.

Det ble avholdt et nytt medlemsmøte i foreningen og det var 11 oppmøtte personer. Vi hadde mye å snakke om og her er en oppsummering av noen av de sentrale emnene som ble diskutert.

Som kjent, neste torsdag den 4 mai så får vi besøk av tidligere politiker og kjendis Per Sandberg. Han vil fortelle litt om på hvilken måte han selv ser på utfordringene som nordmenn med relasjon til Thailand møter og hva som kan gjøres. Det blir en interessant stund og det oppfordres av medlemmene til å stille spørsmål underveis eller i etterkant.

Samtidig så opplyser Oskar at han drar til Norge etter torsdagsmøtet den 4 mai. Han snakket litt mer om utvandringsregnskapet på dagens møte. Han vil i anledning sitt norgesbesøk ta et møte med en kontaktperson som kan ta oss nærmere et møte med SSB (Statistisk Sentralbyrå).

På denne torsdagen så introduserte vi prototypen av det kortet vi har snakket om en stund. Det er et kort som alle medlemmene får tilgang til og som de skal alltid skal ha for hånden på lik linje med pass, sertifikat eller bankkort. Dette kan ses på som et “In Case of Emergency” kort. Hvis man f.eks blir utsatt for en ulykke eller liknende og ikke kan gjøre rede for seg, f.eks på stedet eller etter at man har ankommet hospital, så vil personellet som er tilstede raskt kunne finne dette kortet og innhente viktige opplysninger. Språket er både på engelsk og thai slik at de som tar hånd om deg kjapt har tilgang til viktige data og kan iverksette tiltak. Denne ideen har vi snakket om en stund og når vi la fram dette i dag så ble det meget godt mottatt.

Videre så ble den turneen vi har planlagt hvor vi reiser ut i distriktene diskutert og hvis alt går som planlagt så vil dette skje i nær framtid. Det er ikke alle som har anledning til å komme til medlemsmøtene vi har på Jomtien/Pattaya området og dette tar vi konsekvensen av. Det er viktig å møte folk der de er slik at de også kan bli kjent med oss.

Videomøte/konferanse på Zoom. For å kunne få med oss fler og være med på våre medlemsmøter har vi en stund snakket om å bruke den teknologien vi faktisk har tilgang til i dag. Medlemmene vil da kunne delta selv om de bor langt unna. De vil da kunne stille spørsmål og få svar på nesten lik linje som om man var tilstede. Dette er en spennende teknologi og det er egentlig ikke så vanskelig å få til. Kan legge til at vi vil fortelle om og instruere om dette på turneen vår til medlemmene og til alle andre som er interessert.

Vi vil i nær framtid også få besøk av en person som skal snakke litt om dette med forsikring. Noen lurte på når dette skulle skje, men vi har ikke eksakt dato ennå. Men vi nærmer oss og vi vil annonsere dette straks vi har en avtale med vedkommende klar.

Det ble også vist interesse for den norske tannlegen som var tilstede på vårt forrige møte. Han lovet å komme tilbake ved en senere anledning for å fortelle mer om sin virksomhet og sine planer.

Framgangen vår som forening er sålangt meget godt mottatt. Det er mye som skal organiseres og ordnes, men vi har fremdeles en vei å gå. Uansett så føler vi at vi er i rute og i tråd med våre målsettinger.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til vårt neste møte, torsdag den 4 mai.