Org nr. 932 809 664

SABAIDEE NORWAY – REFERAT I FRA MEDLEMSMØTE TORSDAG DEN 18 MAI

For å kunne lese dette innholdet du være “registrert betalende medlem” i foreningen Sabaidee-Norway.

Når du er blitt medlem så får du et brukernavn av oss. Klikk på menyvalget “logg inn” i menyen over.

I utgangspunktet så må du selv opprette et passord (hvis du ikke har et i fra før). Det gjør du ved å klikke på “Glemt passordet ditt?” i innloggingsboksen.

Da har vi hatt et nytt medlemsmøte. Det ble avholdt 18 mai i våre nye møtelokaler hos Noy’s Restaurant i Soi 4 på Jomtien. Hele 19 personer var tilstede. Praten gikk livlig i nesten 3 timer og vi må si at vi hadde et ganske så hyggelig og informativt møte selv om vi ikke hadde noen foredragsholder denne gangen heller.

Innledningsvis ga Sigurd informasjon om status i de forskjellige prosjektene og sakene vi jobber med. Den endelige lanseringen av kortet nærmer seg med stormskritt og vi fikk diskutert med de fremmøtte medlemmene om detaljene som skulle være med. Vi sitter nå med ferdig design og innhold. Designet ble ganske godt mottatt. Vedrørende informasjonen på kortet så var det noen som synes at blodtype ikke skulle være med da dette raskt ordnes av sykehusene uansett. Ideen om å ta med allergi som en av detaljene ble enstemmig vedtatt. På kortet har vi også inkludert telefon til nærmeste pårørende, men det er viktig at denne personen er en som ikke skifter telefonnr. ofte slik at vi kan være sikre på at vi får tak på vedkommende når det trengs. Men vi har også en reserveløsning hvor foreningen Sabaidee-Norway har egen telefonvakt.

Neste torsdag, nærmere bestemt den 25 mai kommer Inga Dohlon som har jobbet med forsikring i over 20 år og hun vil gi nyttig informasjon til de som kommer. Dette møtet blir også tatt opp på video. På dagens møte diskuterte vi spørsmål vi kunne forberede til henne. Hvis du har høyt blodtrykk eller diabetes (eller begge) og du tar medisiner for dette må du oppgi dette til forsikringsselskapet ellers så kan det bli avkortet når de finner dette ut ved bruk av forsikringen. En person som vi kjenner til kom til sykehus med hjerteproblemer. Han fikk beskjed om at forsikringsselskapet ikke ville dekke noe fordi han hadde høyt blodtrykk 8 måneder før og var medisinert for dette. Enden på visa er at du må være ærlig mot forsikringsselskapet hvis du forventer at de skal være ærlige mot deg den dagen du trenger dem. Inga Dohlon vil ta opp forskjellige scenarioer angående forsikring på neste møte. En god ide er å ta med sin forsikringspolise på neste møte den 25 mai fordi hun har sagt seg villig til å se nærmere på detaljene i medlemmenes forsikringer, men dette er kun for de som er interessert i dette. Det er viktig å legge til at Inga Dohlon er behjelpelig med forsikringer oppad til 103 år og hun skal se på om det kan være aktuelt å lage et par forsikringsalternativer spesielt for våre medlemmer.

Som kjent så har vi vært i kontakt med ambassaden og vi vil fortsette dialogen med dem rundt de 10 liggedøgnene på sykehus som vi mistet. Så får vi se hvor langt vi kommer med dette.

Turneen vår starter sannsynligvis i begynnelsen av neste måned. Vi regner med å besøke Khorat (Nakhon Ratchassima), Khon Kaen, Udon Thani, That Phanom, Surin og Buriram. Dette er foreløpig reiserute, men vi er åpen for forslag om andre steder hvis det ikke er altfor langt å kjøre i forhold til de byene over. I så tilfelle bør det være minst 6-8 personer som kan møte oss.

Det ble opplyst på møtet at 10 personer må huske å ta med passet på neste møte slik at vi får kommet videre i prosessen med å få registrert foreningen. Dette er et krav for å få oss registrert.

Stort sett så var det et produktivt og hyggelig møte.

NB! Husk å ta med forsikringspolisen til Inga Dohlon for de som er interessert at hun skal se over den.

Velkommen igjen den 25 mai.