Org nr. 932 809 664

MØTEREFERAT FOR SABAIDEE NORWAY – TORSDAGSMØTET DEN 11 MAI

For å kunne lese dette innholdet du være “registrert betalende medlem” i foreningen Sabaidee-Norway.

Når du er blitt medlem så får du et brukernavn av oss. Klikk på menyvalget “logg inn” i menyen over.

I utgangspunktet så må du selv opprette et passord (hvis du ikke har et i fra før). Det gjør du ved å klikke på “Glemt passordet ditt?” i innloggingsboksen.

Den 11 mai avholdt vi vårt obligatoriske torsdagsmøte, men med nytt klokkeslett (etter ønske i fra endel faste deltakere) og nytt lokale. Det forrige stedet som vi hadde avholdt møtene svarte ikke helt til våre forventninger på lang sikt og vi måtte se oss om etter nye lokaler. Det nye stedet ble Noy’s Restaurant i soi 4 på Jomtien og beliggenheten ble ganske godt mottatt. At tidspunktet i tillegg ble forandret til klokken 11 synes de fleste var greit. Betjeningen var veldig imøtekommende og gjorde oppholdet meget trivelig. Endel av oss spiste der og maten var god og til hyggelige priser. De av oss som hadde lyst på en kaffekopp ekstra fikk det uten tillegg i prisen. I tillegg så var det roligere og mindre støy der da trafikken ikke var av samme kaliber som oppe i ganske så trafikkerte Thappraya Road.

16 stykker møtte opp denne torsdagen, og selv om vi ikke hadde noen foredragsholder så gikk praten livlig rundt bordene. Innledningsvis så sa Sigurd og Dag noen ord om fremdriften og om status på endel av de prosjektene vi har jobbet med. Sigurd innledet møtet og sa at i følge Oskar som er i Norge for tiden, har kommet litt videre i prosessen med utvandringsregnskapet. Vi vet at slike ting tar tid, men Oskar har vært i direkte kontakt med SSB (Statistisk Sentralbyrå) og fått rede på hva vi kan forvente oss fremover. Vi har fått opplysninger om at veien til et utvandringsregnskap utført av SSB kanskje ikke er så lang som vi først så for oss. Oskar følger dette videre opp og holder oss oppdatert utover.

Sigurd nevnte også noe om hvor i landskapet vi ligger i forhold til Zoom prosjektet, samt de kortene som vi har lovet. Vi føler at vi har kontroll på disse prosessene men grunnet litt ommøblering i bytte av møtested og noen andre småting som har dukket opp så har vi opplevd noen forsinkelser. Men dette ser vi bare på som små skjær i sjøen og vi føler at vi er i rute. Vår turne til distriktene nærmer seg også og vi forbereder for tiden detaljene rundt dette. Hvis alt klaffer så starter vi turneen i begynnelsen av neste måned. Hva kortene angår så må vi foreta en forespørsel til medlemmene blant annet om telefonnummer og andre viktige data. Dette planlegger vi å igangsette på medlemsmøtet neste torsdag og det hadde vært kjekt om at så mange som mulig kunne komme. De som ikke har anledning vil vi kontakte via epost.

Videre så kom Sigurd med noen detaljer rundt dette med at Det Norske Konsulatet i Pattaya må se seg om etter en ny konsul da den nåværende skal slutte. Vi får håpe at denne prosessen går i orden slik at vi ikke risikerer at konsulatet nedlegges og vi nordmenn her nede, som er avhengig av den må forholde oss kun til Ambassaden i Bangkok. Vi har også planer om å få til et møte med Ambassaden i Bangkok om en annen viktig sak som angår oss, nemlig de 10 liggedøgnene som er tatt vekk. Vi har som motto å ikke bare sette oss ned og bare godta tingene som det er, men å brette opp ermene og stå på. Holdningen med at “det ikke nytter” finnes ikke i vårt vokabular.

Avslutningsvis så snakket Sigurd om forsikringsagenten (Inga) som snart hadde anledning til å avlegge oss et besøk. Mulig dette blir neste torsdag den 18 mai, men vi lover å informere dere om eksakt dato for dette. Viktig at så mange som har spørsmål om forsikring møter opp denne dagen. Det blir tatt opp video i fra foredraget for de som ikke kan komme.

Videre så snakket Dag mer om websidene og fremdriften der. Vi er i ferd med å lage et system hvor registreringen av nye medlemmer skal bli enklere og dette er snart i boks. Han vil også trappe opp aktiviteten med å få de forskjellige websidene opp å gå, samt at det vil bli satt opp en nyhetsseksjon i den nærmeste fremtid. Alle møtereferater vil da også ligge der og arkiveres. Dag har mange ideer om flere nyttige prosjekter som vi skal ha opp for medlemmene rundt dette med websiden. Han fortalte også litt om hensikten bak de forskjellige seksjonene, blant annet det som vi flere ganger har sagt, nemlig at websiden til Sabaidee Norway skal være en sentral for nordmenn som trenger tilgang til viktig informasjon som gjelder nordmenn med en eller annen tilknytning til Thailand. Når de enkelte ting faller på plass vil vi kunngjøre det i de kanaler vi besitter.

Diskusjonen gikk også rundt bordene og flere temaer ble tatt opp. Det gikk mest på dette med hva Sigurd og Dag snakket om, men i et tilfelle så var det snakk om sykehusopphold. Det dreide seg om at hvis man kom innom et lokalsykehus og ikke hadde utstyret som skulle til for å hjelpe den enkelte pasienten så kunne de sende deg videre til et sykehus med bedre utstyr, f.eks til Bangkok Pattaya. Men i disse tilfellene så risikerte man ikke en høyere regning enn den man hadde fått på lokalsykehuset. Viktig å være klar over hvilket rettigheter man har.

Vi ønsker alle medlemmer og ikke-medlemmer vel møtt neste torsdag, den 18 mai klokken 11 i samme lokaler.

En kjempefin helg til dere alle 🙂