Org nr. 932 809 664

Forsikring

For å kunne lese dette innholdet du være “registrert betalende medlem” i foreningen Sabaidee-Norway.

Når du er blitt medlem så får du et brukernavn av oss. Klikk på menyvalget “logg inn” i menyen over.

I utgangspunktet så må du selv opprette et passord. Det gjør du ved å klikke på “Glemt passordet ditt?” i innloggingsboksen.

Å finne riktig forsikring i Thailand kan være en utfordring, særlig for utlendinger som kanskje ikke er godt kjent med det lokale systemet. Faktorer som helsestatus, budsjett, dekningsnivå, nettverk og fornybarhet er alle viktige aspekter å vurdere når man velger forsikring.

Helseforsikring i Thailand: Det du trenger å vite

Thailand har et universelt helsesystem der borgere og fastboende har tilgang til offentlige sykehus og klinikker. Utlendinger er generelt ikke dekket av dette systemet med mindre de er fastboende eller jobber og bidrar til det sosiale sikkerhetssystemet. Det offentlige systemet foretrekkes generelt ikke av utlendinger på grunn av lange ventetider og språkbarrierer.

Mange utlendinger velger derfor privat helseforsikring, som gir tilgang til private sykehus med kortere ventetider og engelsktalende personale. Fordelene med en personlig policy inkluderer full kontroll over hvilken type dekning du mottar, ingen risiko for å miste dekning hvis du slutter i jobben, valg av fornybarhet opp til en viss alder eller til og med livslang fornybarhet, og tilpasning av planen din.

Ekspertråd for å velge riktig forsikring

Hvis du er en utlending i Thailand, kan det være nyttig å snakke med en forsikringsmegler eller konsulent som er kjent med det thailandske forsikringsmarkedet. De kan hjelpe deg med å navigere gjennom de mange alternativene og finne en policy som passer dine behov og budsjett. En forsikringsagent, eller et advokatkontor, kan gi veiledning og bistand innen forsikringsspørsmål, sikre at du finner den beste helseforsikringen tilpasset ditt tilfelle, og hjelpe deg med å planlegge for det uforutsette.

Livsforsikring: En nødvendig sikkerhet

En solid livsforsikring bidrar til å sikre familien din økonomisk i tilfelle tap, enten på grunn av sykdom eller ulykke. Livsforsikring bidrar til å sikre din families økonomiske stilling i tilfelle et tap, enten det skyldes sykdom eller ulykke. De etterlatte kan for eksempel velge å redusere gjeld, og dermed ha en bedre mulighet til å beholde boligen.

Helseforsikring for virksomheter

God helse er viktig for mange. Om en ansatt blir syk, kan umiddelbar behandling være nøkkelen for å kunne komme tilbake til arbeidet raskt. Forsikringen sørger for at ansatte blir godt ivaretatt og mottar nødvendig behandling så snart som mulig. Som en arbeidsgiver viser du ansvarlighet og gjør arbeidsplassen attraktiv for de ansatte.

Konklusjon

Å ha riktig forsikring i Thailand er avgjørende for å sikre din økonomiske og helsemessige sikkerhet, spesielt som utlending. Det er viktig å være klar over dine personlige behov og forventninger for å velge den mest passende forsikringsplanen.

Husk at det å velge en forsikringsplan innebærer mer enn bare å sammenligne priser. Det er viktig å vurdere hvert forsikringsselskaps rykte, forstå nivået av dekning som tilbys, og ta hensyn til eventuelle eksklusjoner eller begrensninger i polisen.

Det kan være lurt å rådføre seg med en forsikringsmegler eller konsulent som er kjent med det thailandske markedet, for å sikre at du får mest mulig ut av forsikringsinvesteringen din. Til slutt, husk at forsikring er en investering i din og din families fremtidige trygghet. Ikke undervurder verdien av god helse og livsforsikring, særlig når du lever og arbeider i et fremmed land som Thailand.

Hvem er de mest anerkjente helseforsikringsselskaper i Thailand for utlendinger?

La oss undersøke de ti mest anbefalte helseforsikringsselskapene for utlendinger. Noen av disse selskapene har internasjonal anerkjennelse, mens andre er store, velrenommerte thailandske selskaper. Det er verdt å merke seg at disse selskapene ikke er rangert i en spesifikk rekkefølge på listen.

Cigna Global – Cigna Global Health Thailand har forsikringsplaner spesielt laget for expats og thailandske lokale statsborgere. Deres helseforsikringspakker er fleksible med en rekke valgfrie fordeler og er enkle å bruke. I tillegg til det sentrale inneliggende og polikliniske medisinske tilbudet, lar Cigna Global deg tilpasse planen din med et bredt spekter av valgfrie fordeler for å ta kontroll og proaktivt håndtere helse og velvære for deg og din familie.

Dhipaya Insurance – Etablert for over 69 år siden, tilbyr Dhipaya Insurance en helseforsikring og ulykkeskravstjeneste for både utlendinger og thailendere. Med en enkel prosedyre for å bruke forsikringskortet deres og kontinuerlig støtte, er Dhipaya et av de mest brukte forsikringsselskapene i Thailand.

AXA Insurance – AXA er en global forsikringsleverandør med en rekke forsikringspakker som dekker både sykdommer og ulykker. De tilbyr et engangskjøp samt noen alternativer for å betale via avdrag. AXA Health Insurance tilbyr flere forskjellige forsikringspakker å velge mellom, enten det er med inneliggende og polikliniske tjenester, nødtjenester eller livstapsdekning. Som et anerkjent selskap i Thailand, tilbyr også AXA Insurance en skattefradrag avhengig av planen du velger.

Luma Health Insurance – Luma tilbyr internasjonale helseforsikringspoliser for personlige og familiære pakker. Arbeidende expatriater og deres familier i Thailand kan søke om dekning, så vel som nasjonale innbyggere. Luma Health Insurance gir tilgang til toppsykehus over hele Sørøst-Asia uten å måtte forskuttere betaling, og tilbyr flerspråklig støtte.

Pacific Cross Health Insurance – Pacific Cross bringer over 65 års erfaring til helse- og reiseforsikringsindustrien i Asia. De tilbyr et bredt utvalg av planer med 24/7 dekning og konkurransedyktige premier som dekker både inneliggende og polikliniske medisinske utgifter. Med generøse nivåer av dekning, rask service og garantert fornybarhet, leverer Pacific Cross helseforsikring for expats en uslåelig kombinasjon.

Allianz Worldwide – Allianz Worldwide er en enkeltleverandør for alle dine helseforsikringsbehov. Enten du leter etter internasjonal helse, liv og uførhet, kritisk sykdom, korttids- eller nøddekning, har Allianz Worldwide en forsikringsløsning for deg.

Aetna International – Aetna tilbyr helseforsikringspakker og premier for enkeltpersoner og familier. De har en fleksibel portefølje av fordeler og planer, og lar deg velge nivåene av dekning, ekstra tillegg og egenandeler som er riktige for deg og din familie.

Generali Global Health – Generali Global Health tilbyr verdensomspennende internasjonal helseforsikring til fantastiske priser med topp helseleverandører. De tilbyr også enkle digitale medlemstjenester, lokalt kompatible retningslinjer og et globalt medisinsk nettverk.

Bupa Global – Bupa Global tilbyr en rekke premium internasjonale helseforsikringsdekninger. Det mest premium-området inkluderer direkte tilgang til ledende allmennleger, konsulenter og spesialister uten behov for henvisning, dekning på sykehus for private rom på verdensklassefasiliteter, og en personlig relasjonsleder, tilgjengelig, for å gjøre livet lettere for deg. Pluss, dekning for opptil to barn under 10 år, underlagt risikovurdering, uten ekstra kostnad.

GeoBlue International Health Insurance – En leder innen internasjonal helseforsikring, GeoBlue tilbyr langtids- og korttidsdekning og gir omsorg med en personlig touch. Deres omfattende globale leverandørnettverk gir fleksibel dekning og kan hjelpe med å koordinere behandling i utlandet.

Forsikringer gjennom thailandske banker

Hvis du bor i Thailand og har en bankkonto der, kan det være verdt å se nærmere på forsikringsalternativene banken din tilbyr. Mange thailandske banker tilbyr en rekke forsikringsprodukter som kan være tilpasset både lokale forhold og utlenlandske kunders behov. Disse kan omfatte helseforsikring, livsforsikring, reiseforsikring, og mer. Som eksisterende kunde kan det hende du er berettiget til spesielle tilbud eller rabatter på bankens forsikringsprodukter. Husk å sammenligne forsikringsalternativene nøye for å finne den løsningen som passer best til dine personlige behov og omstendigheter. Det er viktig å ha en forsikring som gir deg trygghet og sikkerhet mens du bor i utlandet.

Det kan lønne seg å bruke en erfaren forsikringsagent

Forsikringsagenten Inga Donlon, som har bodd hele sitt liv i Thailand og snakker både engelsk og thai, holdt tidligere i sommer et foredrag på medlemsmøtet til foreningen Sabaidee Norway på Noy’s restaurant i Pattaya. I løpet av foredraget tok hun for seg forskjellige aspekter ved forsikring, med særlig fokus på helse-, bil-, hus-, bygning-, brann- og ulykkesforsikring.

Hun belyste viktigheten av forsikring, gitt uforutsigbarheten av uheldige hendelser som sykdommer og ulykker. Spesielt bil- og motorsykkelulykker kan medføre lange sykehusopphold og høye regninger, og en god forsikring kan dekke disse utgiftene.

Inga Donlon – Forsikringsagent

I henhold til thailandsk lov, er det obligatorisk med bilforsikring ved fornyelse av bilskatt. Sanksjoner inkluderer bøter på opptil ti tusen baht. Førsteklasses forsikring dekker motorsykkelreparasjon, mens tredjeklasses forsikring dekker skader påført andre.

Inga understreket viktigheten av helseforsikring og anbefalte Bangkok Hospital-medlemskortet for de som ikke har forsikring. Det gir rabatter, men ekskluderer forhåndsbestemte tilstander. Hun nevnte at forsikringskostnadene øker med alderen og mange lokale selskaper stopper dekningen ved 65 år. Hun oppfordret folk til å være bevisst på hva forsikringene deres dekker, da visse tilstander kan bli ekskludert basert på medisinske tester. Forsikringsbeløpene varierer fra 500 000 til 30 millioner baht, avhengig av individets valg og sykdommens natur.

I tillegg, foran og etter hennes foredrag, så gjennomgikk hun forsikringspolisen til de som var interesserte. Det så ut til å være et populært tiltak da mange meldte seg på for en privat samtale med henne. Det er viktig å legge til at Inga Donlon er behjelpelig med forsikringer oppad til 103 år og hun skal se på om det kan være aktuelt å lage et par forsikringsalternativer spesielt for våre medlemmer.

Mer detaljert informasjon om foredraget finner du i møtereferatet og det fulle intervjuet med Inga Donlon. Transcript er også vedlagt. Klikk på linken under for å lese mer:

Klikk på linken under:

Se Inga Donlon’s foredrag her

Å finne riktig forsikring i Thailand kan være en utfordring, særlig for utlendinger som kanskje ikke er godt kjent med det lokale systemet. Faktorer som helsestatus, budsjett, dekningsnivå, nettverk og fornybarhet er alle viktige aspekter å vurdere når man velger forsikring.

Helseforsikring i Thailand: Det du trenger å vite

Thailand har et universelt helsesystem der borgere og fastboende har tilgang til offentlige sykehus og klinikker. Utlendinger er generelt ikke dekket av dette systemet med mindre de er fastboende eller jobber og bidrar til det sosiale sikkerhetssystemet. Det offentlige systemet foretrekkes generelt ikke av utlendinger på grunn av lange ventetider og språkbarrierer.

Mange utlendinger velger derfor privat helseforsikring, som gir tilgang til private sykehus med kortere ventetider og engelsktalende personale. Fordelene med en personlig policy inkluderer full kontroll over hvilken type dekning du mottar, ingen risiko for å miste dekning hvis du slutter i jobben, valg av fornybarhet opp til en viss alder eller til og med livslang fornybarhet, og tilpasning av planen din.

Ekspertråd for å velge riktig forsikring

Hvis du er en utlending i Thailand, kan det være nyttig å snakke med en forsikringsmegler eller konsulent som er kjent med det thailandske forsikringsmarkedet. De kan hjelpe deg med å navigere gjennom de mange alternativene og finne en policy som passer dine behov og budsjett. En forsikringsagent, eller et advokatkontor, kan gi veiledning og bistand innen forsikringsspørsmål, sikre at du finner den beste helseforsikringen tilpasset ditt tilfelle, og hjelpe deg med å planlegge for det uforutsette.

Livsforsikring: En nødvendig sikkerhet

En solid livsforsikring bidrar til å sikre familien din økonomisk i tilfelle tap, enten på grunn av sykdom eller ulykke. Livsforsikring bidrar til å sikre din families økonomiske stilling i tilfelle et tap, enten det skyldes sykdom eller ulykke. De etterlatte kan for eksempel velge å redusere gjeld, og dermed ha en bedre mulighet til å beholde boligen.

Helseforsikring for virksomheter

God helse er viktig for mange. Om en ansatt blir syk, kan umiddelbar behandling være nøkkelen for å kunne komme tilbake til arbeidet raskt. Forsikringen sørger for at ansatte blir godt ivaretatt og mottar nødvendig behandling så snart som mulig. Som en arbeidsgiver viser du ansvarlighet og gjør arbeidsplassen attraktiv for de ansatte.

Konklusjon

Å ha riktig forsikring i Thailand er avgjørende for å sikre din økonomiske og helsemessige sikkerhet, spesielt som utlending. Det er viktig å være klar over dine personlige behov og forventninger for å velge den mest passende forsikringsplanen.

Husk at det å velge en forsikringsplan innebærer mer enn bare å sammenligne priser. Det er viktig å vurdere hvert forsikringsselskaps rykte, forstå nivået av dekning som tilbys, og ta hensyn til eventuelle eksklusjoner eller begrensninger i polisen.

Det kan være lurt å rådføre seg med en forsikringsmegler eller konsulent som er kjent med det thailandske markedet, for å sikre at du får mest mulig ut av forsikringsinvesteringen din. Til slutt, husk at forsikring er en investering i din og din families fremtidige trygghet. Ikke undervurder verdien av god helse og livsforsikring, særlig når du lever og arbeider i et fremmed land som Thailand.

Hvem er de mest anerkjente helseforsikringsselskaper i Thailand for utlendinger?

La oss undersøke de ti mest anbefalte helseforsikringsselskapene for utlendinger. Noen av disse selskapene har internasjonal anerkjennelse, mens andre er store, velrenommerte thailandske selskaper. Det er verdt å merke seg at disse selskapene ikke er rangert i en spesifikk rekkefølge på listen.

Cigna Global – Cigna Global Health Thailand har forsikringsplaner spesielt laget for expats og thailandske lokale statsborgere. Deres helseforsikringspakker er fleksible med en rekke valgfrie fordeler og er enkle å bruke. I tillegg til det sentrale inneliggende og polikliniske medisinske tilbudet, lar Cigna Global deg tilpasse planen din med et bredt spekter av valgfrie fordeler for å ta kontroll og proaktivt håndtere helse og velvære for deg og din familie.

Dhipaya Insurance – Etablert for over 69 år siden, tilbyr Dhipaya Insurance en helseforsikring og ulykkeskravstjeneste for både utlendinger og thailendere. Med en enkel prosedyre for å bruke forsikringskortet deres og kontinuerlig støtte, er Dhipaya et av de mest brukte forsikringsselskapene i Thailand.

AXA Insurance – AXA er en global forsikringsleverandør med en rekke forsikringspakker som dekker både sykdommer og ulykker. De tilbyr et engangskjøp samt noen alternativer for å betale via avdrag. AXA Health Insurance tilbyr flere forskjellige forsikringspakker å velge mellom, enten det er med inneliggende og polikliniske tjenester, nødtjenester eller livstapsdekning. Som et anerkjent selskap i Thailand, tilbyr også AXA Insurance en skattefradrag avhengig av planen du velger.

Luma Health Insurance – Luma tilbyr internasjonale helseforsikringspoliser for personlige og familiære pakker. Arbeidende expatriater og deres familier i Thailand kan søke om dekning, så vel som nasjonale innbyggere. Luma Health Insurance gir tilgang til toppsykehus over hele Sørøst-Asia uten å måtte forskuttere betaling, og tilbyr flerspråklig støtte.

Pacific Cross Health Insurance – Pacific Cross bringer over 65 års erfaring til helse- og reiseforsikringsindustrien i Asia. De tilbyr et bredt utvalg av planer med 24/7 dekning og konkurransedyktige premier som dekker både inneliggende og polikliniske medisinske utgifter. Med generøse nivåer av dekning, rask service og garantert fornybarhet, leverer Pacific Cross helseforsikring for expats en uslåelig kombinasjon.

Allianz Worldwide – Allianz Worldwide er en enkeltleverandør for alle dine helseforsikringsbehov. Enten du leter etter internasjonal helse, liv og uførhet, kritisk sykdom, korttids- eller nøddekning, har Allianz Worldwide en forsikringsløsning for deg.

Aetna International – Aetna tilbyr helseforsikringspakker og premier for enkeltpersoner og familier. De har en fleksibel portefølje av fordeler og planer, og lar deg velge nivåene av dekning, ekstra tillegg og egenandeler som er riktige for deg og din familie.

Generali Global Health – Generali Global Health tilbyr verdensomspennende internasjonal helseforsikring til fantastiske priser med topp helseleverandører. De tilbyr også enkle digitale medlemstjenester, lokalt kompatible retningslinjer og et globalt medisinsk nettverk.

Bupa Global – Bupa Global tilbyr en rekke premium internasjonale helseforsikringsdekninger. Det mest premium-området inkluderer direkte tilgang til ledende allmennleger, konsulenter og spesialister uten behov for henvisning, dekning på sykehus for private rom på verdensklassefasiliteter, og en personlig relasjonsleder, tilgjengelig, for å gjøre livet lettere for deg. Pluss, dekning for opptil to barn under 10 år, underlagt risikovurdering, uten ekstra kostnad.

GeoBlue International Health Insurance – En leder innen internasjonal helseforsikring, GeoBlue tilbyr langtids- og korttidsdekning og gir omsorg med en personlig touch. Deres omfattende globale leverandørnettverk gir fleksibel dekning og kan hjelpe med å koordinere behandling i utlandet.

Forsikringer gjennom thailandske banker

Hvis du bor i Thailand og har en bankkonto der, kan det være verdt å se nærmere på forsikringsalternativene banken din tilbyr. Mange thailandske banker tilbyr en rekke forsikringsprodukter som kan være tilpasset både lokale forhold og utlenlandske kunders behov. Disse kan omfatte helseforsikring, livsforsikring, reiseforsikring, og mer. Som eksisterende kunde kan det hende du er berettiget til spesielle tilbud eller rabatter på bankens forsikringsprodukter. Husk å sammenligne forsikringsalternativene nøye for å finne den løsningen som passer best til dine personlige behov og omstendigheter. Det er viktig å ha en forsikring som gir deg trygghet og sikkerhet mens du bor i utlandet.

Det kan lønne seg å bruke en erfaren forsikringsagent

Forsikringsagenten Inga Donlon, som har bodd hele sitt liv i Thailand og snakker både engelsk og thai, holdt tidligere i sommer et foredrag på medlemsmøtet til foreningen Sabaidee Norway på Noy’s restaurant i Pattaya. I løpet av foredraget tok hun for seg forskjellige aspekter ved forsikring, med særlig fokus på helse-, bil-, hus-, bygning-, brann- og ulykkesforsikring.

Hun belyste viktigheten av forsikring, gitt uforutsigbarheten av uheldige hendelser som sykdommer og ulykker. Spesielt bil- og motorsykkelulykker kan medføre lange sykehusopphold og høye regninger, og en god forsikring kan dekke disse utgiftene.

Inga Donlon - Forsikringsagent

I henhold til thailandsk lov, er det obligatorisk med bilforsikring ved fornyelse av bilskatt. Sanksjoner inkluderer bøter på opptil ti tusen baht. Førsteklasses forsikring dekker motorsykkelreparasjon, mens tredjeklasses forsikring dekker skader påført andre.

Inga understreket viktigheten av helseforsikring og anbefalte Bangkok Hospital-medlemskortet for de som ikke har forsikring. Det gir rabatter, men ekskluderer forhåndsbestemte tilstander. Hun nevnte at forsikringskostnadene øker med alderen og mange lokale selskaper stopper dekningen ved 65 år. Hun oppfordret folk til å være bevisst på hva forsikringene deres dekker, da visse tilstander kan bli ekskludert basert på medisinske tester. Forsikringsbeløpene varierer fra 500 000 til 30 millioner baht, avhengig av individets valg og sykdommens natur.

I tillegg, foran og etter hennes foredrag, så gjennomgikk hun forsikringspolisen til de som var interesserte. Det så ut til å være et populært tiltak da mange meldte seg på for en privat samtale med henne. Det er viktig å legge til at Inga Donlon er behjelpelig med forsikringer oppad til 103 år og hun skal se på om det kan være aktuelt å lage et par forsikringsalternativer spesielt for våre medlemmer.

Mer detaljert informasjon om foredraget finner du i møtereferatet og det fulle intervjuet med Inga Donlon. Transcript er også vedlagt. Klikk på linken under for å lese mer:

Klikk på linken under:

Les Inga Donlon’s foredrag her